hozzávalók 4 adaghoz:
Fél kiló finomliszt
2 db tojás
Fél csomag sütőpor
7-8 db alma
1 csomag vaníliás cukor
15 deka cukor
25 deka margarin
10 deka porcukor
Fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
Keressünk egy tálat, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral. Vegyünk egy másik tálat, amibe összekeverjük a tojást, a porcukrot, a margarint.
Aztán a tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon egybe, majd két részre osztjuk.
Egy másik tálba az almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. Keverjük össze.
Az almák levét leöntjük vagy megisszuk , hogy ne áztassa el a tésztánkat. Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a fahéjat.
Előveszünk egy tepsit, amit nem zsírozunk meg! Majd belehelyezzük az egyik kapott tésztánkat. Ezt követően az almás masszát egyenletesen ráhelyezzük, kikenjük, befedve a tésztát. A ketté gyúrt tésztánk másik felét pedig ráhelyezzük az almás masszára. Majd megszúrkáljuk villával a tetejét (felhólyagozódás miatt)
Az előmelegített sütőbe behelyezzük, majd közepes fokozaton(160 fokon) aranybarnára sütjük. Forrón még egy kis vaníliás cukrot adunk neki
Jó étvágyat!
0 Megjegyzések